We InsureKlik om onze app te openenOpenen

Cashflow

Bij bouwprojecten, of het nu gaat om woningen, hotels, weg en waterbouw of bouw worden steeds vaker aanbetalingen vooraf als eis gesteld. Dat betekend dat opdrachtgevers de bouwers een aanzienlijk voorschot moeten betalen en daarmee ook risico’s lopen dat er onverhoopt iets mis gaat met de bouwer.

 

We Insure bemiddeld bij financiële garantie verzekeringen voor alle betrokken partijen, dat betekend dat bijvoorbeeld een opdrachtgever en garantie afgeeft aan de aannemer waarin verklaart wordt dat de opdrachtgever goed is voor zijn geld. Met die garantiestelling kan de aannemer dan vaak een financiering regelen voor de door hem te verrichte werkzaamheden. Mocht de opdracht niet aan zijn verplichtingen kunnen voldoen en insolvent verklaard worden dan zijn de reeds gedane investeringen door de aannemer verzekerd en krijgt hij zijn gelden betaald.

 

Maar ook omgekeerd kunnen er garantie worden afgegeven; Zo willen veel overheden niet het risico lopen dat zij met half gebouwde projecten blijven zitten en vragen zij een garantiestelling aan van de project ontwikkelaar/opdrachtgever. Daarmee laat de overheid toetsen de kredietwaardigheid van de projectontwikkelaar/opdrachtgever toetsen.

 

Met die garantiestelling zijn veel banken bereid de bouwkosten voor te financieren omdat zij weten dat er in elke fase van het project voldoende garanties zijn die hun risico afdekken. Daarmee krijgt de projectontwikkelaar de financiële ruimte voor realisatie van het project.

 

Hoe beoordelen verzekeraars het risico?

Zij kijken vooral naar de financiële gegevens van de aanvrager en laten een krediet waardigheidstoets uitvoeren. Dan kijken ze naar de betaalbaar van de rente verplichtingen gedurende het project, maar ook naar de betaalbaarheid van de garantie premies. Dat is essentieel omdat projecten soms jaren kunnen lopen en ze dan jaarlijks hun garantie premie in rekening willen brengen en betaald willen krijgen.

 

We Insure heeft contacten met diverse partijen die bereid zijn garanties af te geven maar ook financieringsinstanties die bereid zijn financieringen te verstrekken.Neem contact met ons op voor een passend advies, altijd geheel vrijblijvend.

 

Neem contact met ons op!

We Insure

Aansluitgegevens:

  • AFM nummer: 12004339

 

Gerealiseerd en gehost door YORON!

Contact opnemen

We Insure
Erich Salomonstraat 395
1087EH Amsterdam

 +31 (0)20 820 44 94
 info@weinsure.nl