We InsureKlik om onze app te openenOpenen

Cashflow

 

 

 

Het is in de filmbranche niet ongebruikelijk dat er sprake is van voorfinanciering van productiekosten omdat de reguliere geldstromen vanuit toezeggingen gekoppeld zijn aan tijdsevenredige momenten en of verplichtingen en dan is een producent genoodzaakt de voorfinanciering te zoeken in eigen middelen of bij een financier. Door onze ervaringen weten wij dat cash flow financieringen bij banken niet eenvoudig zijn te realiseren omdat banken vaak zekerheden willen hebben en financiële toezeggingen vaak niet toereikend zijn.

 

We Insure heeft contacten met diverse partijen die bereid zijn kortlopende cashflow financieringen te verstrekken op basis van toezeggingen vanuit fondsen. Neem contact met ons op voor een passend advies, altijd geheel vrijblijvend.

 

Wat financiert een cash flow financiering en hoe beoordelen zij het risico?

Ze financieren de toekomstig toegezegde betalingen vooraf op basis van de overeenkomsten. Die contracten worden bekeken en de financier wordt gecontroleerd, dan kijken ze tevens naar het cash flow plan. Op basis van die gegevens zal een potentiële financier op basis van de geaccepteerde contracten een financieringsvoorstel doen.

 

Het rente percentage is afhankelijk van de toetsing van de productie financier.

 

Zekerheidstelling cash flow financier:

Onze financiers willen dat de productie goed verzekerd is en dan zij als mede begunstigde op de polis worden benoemd in geval van een tussentijdse beëindiging van de productie.  Indien gewenst zal de cash flow financier verpanding vragen van de voorgefinancierde contracten. Dit betekent dan dat de geldverstrekker het geld rechtstreeks overmaakt naar de financier.

 

Neem contact met ons op!

We Insure

Aansluitgegevens:

  • AFM nummer: 12004339

 

Gerealiseerd en gehost door YORON!

Contact opnemen

We Insure
Zuideinde 38
1141 VK Monnickendam

 +31 (0)20 820 44 94
 info@weinsure.nl